Myydään aikaamme järkevämmin


Yritystoiminnan alkutaipale on todella jännittävää aikaa. Ideat tulvivat markkinoinnin, strategian ja kehitystyön ympärillä. Kaikki toiminnot asiakaspalvelusta tuotteiden kehitykseen on hoidettavana ja usein omat resurssit eivät suoraan taivu kaikkiin haasteisiin. Täten yrittäjänkin on järkevää kysyä itseltään, mikä kuuluu omaan ydinosaamiseen ja mihin työhön kannattaa käyttää apuvoimia. Alla on haastattelu MobiAppon ja ValueThingin tähänastisesta tarinasta, jossa selviää se, miten myyntiä voidaan kehittää ja millaisia haasteita kannattaa ulkoistaa.


Hei! Voitko kertoa, kuka olet ja kuinka päädyitte perustamaan MobiAppon?

Hei! Olen Toni Jyväsjärvi, IT-alan yritys Mobiappo oy:n osakas, joka tuottaa ajanvarauspalvelua nimeltään HetiAika.fi.
Mobiappossa toimii nelihenkinen osakkaan tiimi sisältäen tietämystä IT-alan ratkaisuista, markkinoinnista ja myynnistä. Omaan toimikenttään kuuluu asiakassuhteiden luonti ja ylläpitäminen sekä kaikkien yrityksessä toimivien yhteistyön orkestrointi.  Meillä on siis aika perustavanlaatuinen StartUp-tyyppinen kokoonpano, jossa kaikilla on omaa toimikenttää.

Se miksi me päädyttiin rakentamaan ajanvarauspalvelua nimeltään HetiAika, kumpuaa vahvasti taustastani. Olen ollut toiminimi-yrittäjänä jo useita vuosia toimien hierojana sekä urheiluhierojana. Ystäväni Ville Glad oli jo aikaisemmin tehnyt IT-ratkaisuja sekä suunnittelua. Päädyttiin sitten yhteiseen pöytään miettimään helpotusta pienille toimijoille esimerkiksi ajanvaraukseen, tietojenhallintaan sekä omaan ajanhallintaan.


Mikä on sinun visiosi HetiAjasta konkreettisesti, missä sitä voi soveltaa; esimerkiksi millaisilla toimialoilla ja missä kokoluokassa?

Tällä hetkellä me ollaan keskitytty muutamiin pienempiin asiakassegmentteihin. Me aloitettiin pilotointi omassa yrityksessäni ja siitä suunnittelu eteni pidemmälle. Tällä hetkellä asiakkaisiin kuuluu kauneudenhoito- ja hoitoalan yrittäjät, esimerkiksi ripsistudiot, jalkahoitolat, kampaamot, parturit, hierojat sekä fysioterapeutit. Testaamalla sovelluksen toimintaa me kykenemme tekemään laadullista palvelukehitystä ja reagoimaan nopeasti.

Tulevaisuudessa näen soveltamismahdollisuuksia ajanvarauksen osalta tilavuokraukseen, koulutuskäyttöön, oppilaitosten opetuksen työkaluna ja kiinteistöhuollon piirissä, esimerkiksi pesutilojen ja saunavuorojen varaamiseen. Maailma muuttuu jatkuvasti kohti verkkopohjaista asioiden hoitamista. Hahmotamme asioita kännyköiden, tablettien sekä tietokoneiden kautta, joilla kykenemme seuraamaan tarkemmin omaa tekemistä sekä ajanhallintaa.


Miten yhteistyö ValueThingin kanssa alkoi?

Tapasimme Tuomaksen (Holma) kanssa ensimmäistä kertaa Espanjassa, jolloin me molemmat huomasimme omaavan yrittäjämäisen mentaliteetin, arvot sekä asenteet. Kun myöhemmin soittelimme kuulumisia, niin Tuomas kertoi perustaneensa ValueThingin ystävänsä kanssa. Molemmilla alkoi leikkaamaan; meillä on startup, joka tarvitsee apua ja Tuomaksella on tarjolla yhteistyösopimus, joka hyödyttää molempia osapuolia. Pikimmiten aloitettiin ideointi ja järjestettiin tapaaminen Helsingissä, jossa selvitettiin yhteiset tavoitteet.


Onko yhteistyö tuonut lisää perinteiseen myyntiin verraten ja mikä on ollut keskeinen hyöty?

Keskeinen hyöty on siinä, että ValueThing on paikannut sitä aluetta missä meillä itsellämme ei ole resursseja. Tällä hetkellä asiakashankintamme on hyvin nopeatempoista, koska kohderyhmämme on toiminimiyrittäjät. Yhteistyön kautta olemme löytäneet väyliä suurempiin kumppanuuksiin, esimerkiksi koulutuskeskusten kanssa pilotointiin. Sellaisten hankkimiseen meillä ei itsellämme ole ollut aikaa. Lisäksi olemme saaneet kokemusta tarjousprosessien läpiviennistä sekä neuvottelemisesta esimerkiksi suurempien asiakkuuksien kanssa. Yhteistyö on ollut todella hyvää meidän näkökulmasta!


Millainen on hyvä palvelukokemus, jollaista haluaisit itsekin olla tuottamassa?

Hyvä palvelukokemus on helppoa, jolloin se ei saa aiheuttaa kiusallista tunnetta käyttäjässä. Eli käyttökokemuksen yksinkertaisuus kannattaa nostaa prioriteetiksi. Myös hyvä visuaalinen ilme on nykyaikaa ja erityisesti verkossa siihen täytyy panostaa. Lisäksi nopea reagointi asiakkaan ongelmiin luo hyvän asiakaspalvelun tunteen. Oma polkuni toimialayrittäjyydestä osakeyhtiöön on tuonut perspektiiviä hyvästä palvelukulttuurista.  Yrittäminen ei ole helpoin polku ja monet asiat täytyy opetella käytännön kautta. Haasteista oppiminen tapahtuu vain yrittämällä. Isänikin on tehnyt 30 vuotisen uran yrittäjänä pienkonepajalla ja siinä samalla olen itsekin saanut oppeja yrittämisestä, työntekemisestä sekä siihen kuuluvista arvoista.


Ovatko odotukset kohdanneet tavoitteita? Ja millaisena näet tulevaisuuden askeleet, onko edessä breaking-pointtia ja onko suunnitteilla muita palveluita?

Odotukset ovat kohdanneet todella hyvin, Pauli (Turunen) ja Tuomas ovat sähäköitä ihmisiä, jotka antavat täyden panoksen tekemiseen eikä vähempää odotettu. Tulemme saamaan itseämme näkyviin asiakaskuntamme artikkeleissa ja kokeilemme järjestelmää uusissa ympäristöissä, joten tilanne on valoisa!


Asiakaskontaktissa saatte myös signaaleja potentiaalisista lisätarpeista sekä ongelmista. Heräsikö ajatuksia haastattelutuokion tiimoilta?

Mielestäni yrittäjyysnäkökulmaa on hyvä ottaa esille, koska tiedän ettei se ei ole aina ruusuilla tanssimista. Olemme varmasti jokainen oman onnemme seppiä, mutta meillä on myös paljon apua ympärillä ja sitä kannattaa ottaa vastaan. On taloudellisesti ja oman toimintakyvyn kannalta järkevää hankkia apua keskeisiin alueisiin, kuten vaikka myyntiin, pilotointiin tai markkinoiden tutkimiseen. Koen oman työn todella palkitsevaksi ja toivottavasti voin palvella useita uusia asiakkaita. Kiitos tuokiosta ja hyvää viikonloppua!


Haastateltavana MobiAppo Oy:n toimitusjohtaja Toni Jyväsjärvi  ja haastattelijana ValueThingin tarinankertoja Matti Laitinen.

Ole yhteydessä:

Toni Jyväsjärvi

CEO
toni@hetiaika.fi
040 0286064

Tuomas Holma

StartUp enthusiast
tuomas.holma@valuething.fi
+358 44 3577 803

 

 

Share & Check:
Facebook
Facebook
LinkedIn
Instagram
Google+
Google+
http://valuething.fi/2017/02/24/myydaan-aikaamme-jarkevammin/
RSS
Follow by Email